Psychosociale ondersteuning

Begeleiding bij leven met en na kanker, sterven, verlies en rouw

Als je in aanraking bent gekomen met kanker, in welke vorm dan ook, dan gaat dat jou en jouw naasten niet in de koude kleren zitten. Begeleiding van een therapeut kan dan ondersteuning bieden. Psychosociale ondersteuning kan wenselijk zijn bij het verwerken van wat er zich voor jou en jouw naasten afspeelt of zich heeft afgespeeld. Samen gaan we op zoek naar een nieuwe manier van zin geven aan jouw leven op dit moment.

Marja Sas

Als Psychosociaal Therapeut kan ik je ondersteunen en begeleiden in de veranderingen die er plaatsvinden als ook in het verlies dat er is of heeft plaatsgevonden. In alle gevallen gaat het om het verwerken; verwerken van verlies van gezondheid, verwerken van de veranderingen in je leven en/of in je werk en het verwerken van het verlies van je dierbare.

Tijdens de begeleiding kijken we naar hoe jij ooit geleerd hebt om te rouwen. Sta je jezelf toe om je verdriet te uiten? Laat je het ook toe als er anderen bij zijn? Of doe je alsof het allemaal wel meevalt? Ga je ‘gewoon’ door om maar niet stil te hoeven staan bij hoe je je voelt?

Sommige mensen kunnen zelf rouwen. Ze hebben het ooit geleerd en doen het op een natuurlijke wijze. Ze huilen, ze schreeuwen, ze sporten, ze fietsen, ze luisteren naar muziek, ze wandelen, ze gaan naar geliefde plekken enz.
Na een verlies is het ook nodig om weer zin te leren geven aan je leven. Dit vraagt om door het rouwproces te gaan, hoe pijnlijk, verdrietig of heftig dit ook is. Het kan voelen of je leven stil staat terwijl de wereld om je heen in volle vaart doorgaat. Rouw heeft een eigen taal, een eigen uitingsvorm.
In dit proces reis ik met je mee en gaan we samen op onderzoek uit wat jouw manier van rouwen is. Ieder rouwproces is uniek omdat jij ook uniek bent. Je leert jouw eigen manier van rouw en je leert omgaan met je verlies, waardoor je weer stappen kunt zetten in het leven.

De begeleiding van Marja Sas wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars, maar werkgevers zijn vaak bereid (een deel van) de kosten voor hun rekening te nemen.

Vragen?

Praktijk voor Coaching & Therapie
Marja Sas
T: 06-12984281
E: info@marjasas.nl
www.marjasas.nl

Arianne Zevenbergen

Als Energetisch Therapeut kan ik je ondersteunen met vragen rondom zingeving; hoe nu verder met of na mijn ziekte, wat wil ik met mijn leven, welk perspectief heb ik, welke invulling wil ik geven.

Door de grote veranderingen die jouw ziekte met zich mee brengt, worden als vanzelf ook andere zaken in je leven beïnvloed. Jouw sociale contacten (familie, vrienden, collega’s), jouw werk/opleiding, hobby’s, jouw beleving van de wereld en mogelijk ook jouw ideeën over de toekomst.

Een gevoel van eenzaamheid is ook niet vreemd, hoe lief en betrokken iedereen ook is, omdat zij nu eenmaal niet hetzelfde meemaken als jij.

Het kan en mag allemaal aan bod komen tijdens de behandelingen. Door gesprekken, visualisaties en de energetische behandelingen kan je weer meer balans gaan ervaren in jouw leven. Doorleven en doorvoelen van de doorgemaakte ervaringen en het integreren van deze ervaringen kunnen je weer het gevoel geven grip op je leven te hebben.

Stervensbegeleiding

Lichter naar het Licht, dat is wat ik je toewens wanneer je onlangs hebt gehoord dat je afscheid moet gaan nemen van jouw leven hier op aarde. Je leven zal op zijn kop staan en vele vragen en emoties zullen opkomen. Gevoelens van onmacht, boosheid, verdriet, gelatenheid en zo veel meer. Vragen over het nu verder moet, wat gaat er gebeuren, wat wil en kan ik zelf.

Of je nu acuut, chronisch of terminaal ziek bent, ik heb een uitgebreid netwerk dat ik kan inzetten om jou op de best mogelijke manier te ondersteunen.

De kosten voor behandeling bij Praktijk Het Labyrinth wordt gedeeltelijk vergoed bij een aanvullende verzekering bij de meeste zorgverzekeraars. Dit is niet van toepassing bij stervensbegeleiding.

Vragen?

Praktijk Het Labyrinth
Arianne Zevenbergen
T: 06-10684204
E: info@praktijkhetlabyrinth.nl
www.praktijkhetlabyrinth.nl

Pin It on Pinterest