Diëtetiek

Betrouwbaar advies op maat

Voeding speelt bij ziekte vaak een belangrijke rol. Bij patiënten die kanker hebben of hebben gehad, is het belangrijk om voeding te nemen met voldoende energie, eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen. Voldoende en goede voeding is echter niet altijd vanzelfsprekend. Een goede voeding is nodig om behandelingen te doorstaan en het herstel zo goed mogelijk te ondersteunen.

Als diëtist kunnen wij u helpen bij problemen ten gevolge van (de behandeling van) kanker. Zo kan er sprake zijn van verminderde eetlust, kauw- en slikproblemen, smaakverandering, misselijkheid en darmklachten. Hierdoor kan er ongewenst gewichtsverlies optreden. Daarnaast kunnen wij u begeleiden tijdens het herstelproces en wanneer er sprake is van onder- of overgewicht. Het doel is om uw voeding zo optimaal mogelijk te maken in alle fases van de ziekte. Hierbij houden wij rekening met uw voedingsbehoefte, persoonlijke wensen en mogelijkheden. Samen zoeken we naar een voedingspatroon wat het beste bij u past. Wanneer normale voeding niet volstaat kunnen we adequate medische voeding voor u aanvragen.

De vergoeding van de diëtist komt voor 3 uur uit de basisverzekering. De kosten van dieetadvisering tellen mee voor uw eigen risico. Bij sommige zorgverzekeraars is het mogelijk om extra uren te krijgen via de aanvullende verzekering. Dit verschilt per zorgverzekeraar.

Indien het niet mogelijk is dat u naar een van de spreekuurlocaties kan komen, dan komen wij bij u aan huis. Ook dit wordt vergoed door uw zorgverzekeraar.

Vragen? Neem contact op met één van de diëtisten.

Careyn Vodi
Sjanet Polderdijk – Ros
Diëtist
T: 088 123 99 88
M: 06 – 232 81 764
E: s.polderdijk@careyn.nl
W: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag
www.careyn.nl/dietist

Diëtistenpraktijk VodiCare
Mariëlle Mullier
T: 06 23 83 57 84
E: info@vodicare.nl
www.vodicare.nl

Pin It on Pinterest