Ergotherapie

Uw ergotherapeut aan huis

Bij Ergotherapie Cooijmans & Dellemijn bent u aan het juiste adres voor kwalitatief hoge ergotherapeutische zorg in uw omgeving. Ergotherapie Cooijmans & Dellemijn behandelt verschillende doelgroepen, ook oncologie patiënten. Wij kunnen bij u aan huis komen voor een ergotherapeutische behandeling of advisering. Ook kunt u een afspraak maken op de praktijk of in een andere omgeving zoals een werkomgeving. U kunt direct contact met ons opnemen, zowel voor het maken van een afspraak als voor meer informatie.

Is ergotherapie iets voor mij?
Een ergotherapeut adviseert en traint mensen die moeilijkheden ervaren met het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten als gevolg van lichamelijke en/of psychische problemen. Tevens geven ergotherapeuten voorlichting aan betrokkenen en mantelzorgers.

Ergotherapie en oncologie
Oncologische problematiek kan verschillende gevolgen hebben. Zo kunnen er lichamelijke en cognitieve problemen ontstaan. De ergotherapeut kan samen met u een gepaste oplossing vinden. Denk hierbij aan het op een andere manier uitvoeren van activiteiten, het aanpassen van omgeving of het aanleren van nieuwe vaardigheden. Energie vermindering is een veel voorkomend probleem bij oncologie. Een ergotherapeut kan met u samen een goede verdeling vinden in actie en rust. Tevens kan een ergotherapeut in de terminale fase een belangrijke rol spelen omtrent lighoudingen en het bieden van comfort.

Vergoeding
Ergotherapie wordt voor 10 uur per kalenderjaar vergoed vanuit de basisverzekering van de ziektekostenverzekering. De kosten van de behandeling(en) tellen wel mee in het eigen risico. Wanneer u een aanvullende verzekering heeft kan het zijn dat u recht heeft op meer dan 10 uur ergotherapie per kalenderjaar. Voor meer informatie hierover kunt u contact met uw eigen zorgverzekeraar opnemen. Ergotherapie Cooijmans & Dellemijn heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Heeft u vragen of komt u graag met ons in contact?
U kunt direct contact met ons opnemen, zowel voor het maken van een afspraak als voor meer informatie. Wij denken graag met u mee.

Ergotherapie Cooijmans & Dellemijn
Francijntje de Kadtlaan 44 E
3136 LR Vlaardingen
T: 085 00 43 156 (7 dagen per week telefonisch te bereiken)
E: info@ergotherapie-cooijmans-dellemijn.nl
W: www.ergotherapie-cooijmans-dellemijn.nl

Uw therapeuten

Esmeralda Cooijmans
Charlotte Dellemijn

Pin It on Pinterest